Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Midyat Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Başkanı Dr. Sertaç Çelebi, Smear Testi hakkında bilgi verdi.

        Smear testi ve rahim ağzı kanseri hakkında AA muhabirine açıklama yapan Çelebi, kadınların, karşılaşabilecekleri hastalıklara karşı yaptıracakları bazı testlerin hayat kurtarabileceğini dile getirdi.

        Sağlık alanında yaşanan son gelişmelere değinen Çelebi, önceki yıllarda ölümcül diye adlandırılan bazı hastalıkların tedavisinin mümkün hale geldiğini aktardı.

        Kadınlarda yapılması gereken testlerin önemine değinen Çelebi, şunları kaydetti:

        "30 ve 65 yaş arasındaki tüm kadınlarımızı Smear testini yaptırmaya davet ediyoruz. Aktif cinsel yaşamı olan her kadın yılda bir kez düzenli olarak Smear testi yaptırmalı. Bu test sayesinde jinekoloji kanserleri arasında ikinci sırada yer alan rahim ağzı kanseri çok erken safhada teşhis edilebiliyor. Aile Sağlığı Merkezindeki aile hekimlerine başvurmaları gerekiyor. Bu test, Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak yapılıyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler