Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından "11. Sevgide Buluşalım" etkinliği düzenlenecek.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, düzenlediği basın toplantısında, 6 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

        Bu yıl 11'incisi düzenlenecek programa yüksek katılım beklendiğini ifade eden Yeşildal, 10 yıldır yapılan organizasyonların semeresini 15 Temmuz’da gördüklerini belirtti.

        Ali Yeşildal, bu toprakların mayasının güçlü olduğu vurgulayarak, 15 Temmuz'da Türkiye'nin birlik ve beraberliğine saplanan hançerin, ülkedeki birliği bozamadığına işaret etti.

        "Birlik ve beraberliğimizi daha güçlü ortaya koymalıyız, yan yana birlikte bir hayat sürmek zorundayız" diyen Yeşildal, programda Cem Erkanı yapılacağını, duaların ardından aşure dağıtımıyla etkinliğin sona ereceğini belirtti.

        Etkinliğe katkı veren dernekler adına konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı Hüseyin Gülseven ise tüm inanç ve renklerin bir arada olacağı bir organizasyon olacağını vurgulayarak, sevgiyle buluşmak, dostça kucaklaşmak için herkesi programa beklediklerini kaydetti.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl 11'incisi düzenlenecek etkinliğe, Cem Vakfı, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit, Derince ve Körfez şubeleri, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Darıca Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi ile Abdal Musa Cem ve Kültür Evi katılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler