Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak'ın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karacaören beldesinde toprağa verildi.

        Uçakla Afyonkarahisar'daki askeri havaalanına getirilen şehit Ak'ın cenazesini, ailesi ve yakınları karşıladı. Buradan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, beldedeki babaevine getirildi.

        Okunan duanın ardından, şehidin yakınlarından helallik alındı.

        Şehidin babası Ramazan Ak, "Şehidim gülüyor vallahi benim. Bak, gülüyor benim yavrum. Gururluyum, vatan sağ olsun, kuzum, Fatih'im gülüyordu, vatan sağ olsun." dedi.

        Ak'ın, kendisine başsağlığı dileyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na da "Oğlum gülüyordu" demesi çevredekileri duygulandırdı.

        Bakan Eroğlu, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

        Şehit Ak'ın cenazesi, daha sonra belde meydanına getirildi. Tabuta sarılan anne Fadime Ak, gözyaşı döktü.

        Şehidin nişanlısı Arife Çelik de tabuta elini sürerek, "Fatih'im sana doyamadım daha" diye seslendi.

        İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, sloganlar ve dualar eşliğinde götürüldüğü Karacaören Mezarlığı'nda gözyaşları arasında defnedildi.

        Törene, şehidin ailesi, yakınları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Şehit Fatih Ak'ın iki ay önce nişanlandığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler