Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte çeşmelerden akan sudaki renk değişikliklerinin su kaynağından kaynaklı olduğunu belirtti.

        Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşmeden akan suyun rengindeki değişikliğin, kente su sağlayan Süloğlu Barajı’ndaki su seviyesiyle ilgili olduğunu söyledi.

        Kullanılan suyun hijyenik açıdan temiz olduğunu belirten Gürkan şunları kaydetti:

        "Süloğlu Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesi nedeniyle mangan oranı artıyor. Mangan oranı arttıkça da su rengi değişiyor, renk değiştikçe de hoş bir görüntü ortaya çıkmıyor. Peki, niye böyle bu? Süloğlu Barajı'ndan içme suyu alınırken, o zaman yanlış bir proje ile alınmış. Yani teknik adamların söylediği bu. Barajlardan su alınırken, bu suyun üst kottan alınması gerekirken, bizim Süloğlu Barajı'ndaki su borularımız dip savağa yapılmış. Dolasıyla biz suyu Süloğlu'nda dipten alıyoruz. Bu yüzden en küçük bir su düşmesinde hemen mangan oranı artıyor ve renk değişiyor. Ancak şu konuda vatandaşlarımız tedirgin olmasınlar renk bulanık kötü ama sağlık açısından hijyenik bir problem yok."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler