Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü tarafından "KYK Akademi Buluşmaları" kapsamında konferans gerçekleştirildi.

        Münür Özkurt Yurt Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa, KYK Trabzon İl Müdürü Adnan İpekdal, yöneticiler ve öğrenciler katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Gökhan Yücel, "Köklerden Geleceğe" konulu konferans verdi.

        KYK İl Müdürü İpekdal, yaptığı konuşmada, kurumun Trabzon'da, Maçka'dan Vakfıkebir'e kadar 15 farklı yurt müdürlüğüyle hizmet verdiğini belirterek, "Maçka'dan Vakfıkebir'e kadar il merkezlerimiz ile toplam 12 bin üniversite öğrencimize barınma imkanı sunuyoruz. Ve bu yıl KYK'ya yerleşmek isteyen öğrencilerin yaklaşık yüzde 70'ini yerleştirebilmiş durumdayız. Önümüzdeki yıllarda hizmete açacağımız yurtlarla bu talebin hemen hemen yüzde 100'ünü karşılayacak duruma geleceğiz." dedi.

        Darbe girişimine değinen İpekdal, şunları kaydetti:

        "Yeter ki öğrencilerimiz devletin güvenli kanatları altında kalsın, sonradan terör örgütü olduğu ortaya çıkan birtakım mihrapların kucağına düşmesin. Gerçekten milletimiz 15 Temmuz'da çok büyük bir tehlike atlattı. 15 Temmuz fotoğraf sergimizi de bütün yurtlarımızda dolaştırıyoruz. Ne kadar büyük bir tehlikeyi milletimizin atlattığının hepimiz farkındayız. O yüzden köklerine bağlı bir nesil yetiştirmek, bu milletin ve bu milletin kurumlarının en önemli görevidir. Eğer kökleri dışarıda olan birtakım örgütler etkin olursa o zaman 15 Temmuz'da karşılaştığımız manzaralarla maalesef karşılaşma ihtimalimiz var. O yüzden KYK var. O yüzden kapasitesini her geçen gün artırmaya çalışıyor ve bu yüzden sizlere sunduğu hizmetin kalitesini her geçen gün daha da yukarıya çıkarma gayreti içindeyiz."

        Eğitimci Gökhan Yücel de tecrübelerine değindiği konuşmasında "15 Temmuz gecesi 3 canımı kaybettim. Erol Olçok'un yanında 4 senedir çalışıyordum. Onu kaybettiğimi öğrendiğimde gece saatleriydi. Sonra oğlu Abdullah Tayyip'i de şehit verdiğimizi öğrendik." diye konuştu.

        Yücel, sosyal medya konusunda da bilgiler verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler