Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'nin İkizdere ilçesinde, kahvehaneye, ihale tartışması nedeniyle düzenlendiği öne sürülen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Yaşar, kardeşi Ahmet Şahin Akyıldız ve Abdullah Özkan son yolculuğuna uğurlandı.

        Saldırıda yaşamını yitirenler için Güneyce köyü Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Cenaze namazı öncesi çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Köydeki yüksek binalar ile köprülerin üzerinde keskin nişancılar görev aldı.

        Çevik kuvvet ekiplerinin de hazır bulunduğu köyde, kılınan namazın ardından Akyıldız kardeşler ve Özkan'ın cenazeleri aynı köyde toprağa verildi.

        İkizdere ilçesinin Güneyce köyünde kahvehaneye yapılan silahlı saldırıda, Mehmet Yaşar Akyıldız ve Abdullah Özkan olay yerinde hayatını kaybetmiş, Orhan Algül, Fatih Işık, İhsan Albayrak, Cemal Oğuz, Hüseyin Yılmaz, Hasan Akay, Hızır Çakır ve Ahmet Şahin Akyıldız yaralanmıştı.

        Durumu ağır olan Ahmet Şahin Akyıldız, Rize Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Olaya ilişkin 2 kişi yakalanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler