Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, belediye meclis üyeleri ve ilçe esnafından oluşan 50 kişilik heyet, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret etti.

        TÜ'den yapılan açıklamaya göre, Bostancı, ziyarette yaptığı konuşmada, Enez'in 16 kilometre sahili olan ve temizliği ile dünyada ilk 10'a girmiş, 7500 yıllık yerleşim kalıntılarının bulunduğu bir ilçe olduğunu söyledi.

        Bostancı, "Gelişen Türkiye’de gelişen bir Enez yaratma çabası içerisindeyiz. Üniversite öğrencisinin sosyal ve kültürel alanda Enez halkına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesile ile ilçemize bir meslek yüksek okulu istiyoruz." diye konuştu.

        Tabakoğlu da Enez deyince akla tatil ve av geldiğini belirtti.

        Üniversitenin de Enez sahilinde 44 dönüm arazi üzerine kurulu bir sosyal tesisinin olduğunu aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

        "Sosyal tesisimizin olduğu alanın kuzeyinden geçen yol ve Orman Bölge Müdürlüğüne ait barakaların olduğu alanın bize devri konusunda bir çalışma başlattık. Üniversiteler büyük düşünür. Öğrenci ve hocalarımıza en iyi imkanı sunmak zorundayız. Alt yapıyı hazırlayıp hizmet sunma konumuna gelirsek Enez'de okul düşünebilirim. 40 kere düşünüp 1 kere karar vermeliyiz. Okul açabilmek için öğrenci barınma imkanlarının ve sosyal alanların oluşması gerekir. Hayalim bir su ürünleri araştırma merkezi kurmak. İşe böyle başlayıp alt yapıyı tamamladıkça Enez için okul projemizi hayata geçirmeyi düşünebiliriz. Tahsis edilecek araziyi ve sosyal imkanları yerinde gördükten sonra gerekli çalışmayı yaparız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler