Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Trabzon'un Yomra ilçesinde denizde dolgu alanı üzerine yapılacak golf sahasıyla ilçenin turizm potansiyelinin artırılması ve golfün merkezi olması hedefleniyor.

        İl merkezine 17 kilometre uzaklıktaki 40 bin nüfuslu ilçe, özellikle Körfez ülkelerden gelen turistlerin bölgedeki ilk adresi oluyor.

        Havalimanına 7 kilometre mesafede bulunmasının yanı sıra alışveriş merkezi, spor tesisleri ve otellerin de merkezi konumunda yer alan Yomra, turizmin yanı sıra sporun da merkezi olma yolunda adından söz ettiriyor.

        5 yıldızlı otellere ev sahipliği yaptığı için Arap turistlerin büyük bölümünü misafir eden Yomra, son yıllarda kongre ve sağlık turizmi başta olmak üzere ziyaretçilerine pek çok alternatifi bir arada sunuyor.

        Turizmden aldığı payın artırılması planlanan Yomra'nın, denizde 300 dönümlük dolgu alanı üzerine inşa edilecek golf sahasıyla hem Türkiye'de hem de dünyada adından söz ettirmesi planlanıyor.

        - "Seçmelerde yetenekli sporcular çıktı"

        Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nu bir süre önce Yomra'ya davet ettiğini ve öğrenci seçmeleri yaptıklarını söyledi.

        Seçmelerde yetenekli sporcuların çıktığını dile getiren Sağıroğlu, "Bu vesileyle ilçemizde bir golf sahası yapmaya karar verdik ve çalışmalarımıza başladık. İlçemizde yaklaşık 10 yıldır da deniz tarafında bir dolgu projesi yapmak için çalışmalarımız devam ediyordu. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu Bey ve değerli milletvekillerimizin katkılarıyla bu dolgu projesiyle alakalı ilk adımı atmış olduk. Daha sonra da burada yapmış olduğumuz değerlendirmede 300 dönümlük bir golf alanı düzenlemesine gittik." diye konuştu.

        Sağıroğlu, golf denilince vatandaşın, ''zengin sporu" diye düşündüğünü belirterek, şöyle devam etti:

        "Golf sahasının bölgeye çok ciddi manada tanıtım, aktivite hareketliliği, ekonomik katkı ve turist sayısı ile turizm potansiyelinde artış getireceğini düşünüyoruz. O nedenle bunu düşünerek hareket etmeliyiz. Bizi zengin sporu olması yönü ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren ilçenin daha fazla tanıtımını sağlamak, daha fazla refah seviyesini yükseltmek, daha fazla aktivite canlılığını ön plana getirmektir. Bunun için Yomra'da olmayanları hayata geçirmek için ismimizi yurt içinde duyurduk, bu vesileyle de yurt dışında da duyurmuş olacağız."

        Sağıroğlu, projenin yap, işlet, devlet modeliyle yapıldığını bu nedenle Yomra Belediyesine herhangi bir maliyet getirmeyeceği düşüncesinde olduğunu ifade etti.

        - "Projeyle sosyal donatı alanlarını da artıracağız"

        Sağıroğlu, dolgu alanının 650 dönümlük alanı kapsadığına işaret ederek, "Dolgu alanımızın yan tarafında Kaşüstü Mahallemiz var. Yomra'da sosyal donatı alanlarının eksik olduğunu düşünüyoruz. Bu projeyle bu donatı alanlarını da artıracağız. Golf sahasının yanında sosyal tesislerin de yoğun olacağı bir donatı alanı düşünüyoruz. İlçemizin denizle olan bağını da kesmiyoruz, onu da projenin içerisinde dolandırıyoruz." dedi.

        Projenin büyük bir kısmını tamamladıklarını aktaran Sağıroğlu, "Yomra'nın kültürünü, tarihini ve geçmişini burada yaşatmak için bütün eforumuzu sarf ediyoruz. Dolgu alanı üzerine yapılacak golf sahası projemizi yaklaşık 4 yıllık bir sürede tamamlamayı planlıyoruz. Projeyi çalışmalarımıza hız vererek tamamlayıp turistlerimizin ve milletimizin hizmetine sunacağız." ifadesini kullandı.

        Sağıroğlu, Yomra'nın 13 yıllık süreçte çok büyük ilerlemeler kaydettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

        "Marka ilçe olma yolunda çok önemli adımlar atıyoruz. Bu manada yapacağımız dolgu alanını golfünden sosyal tesislerine, yürüyüş yollarından bisiklet kulvarlarına, çocuk parklarından eğlence kulvarlarına kadar hazırlamak suretiyle çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız adımızı turizmde olduğu gibi golfe de dünyaya duyurarak, hem turist sayımızı artırmak hem de yaz sezonu ağırlıklı olan turizm potansiyelini farklı alternatiflerle kış mevsimine de yayabilmek."

        Altyapıyla ilgili ilçe merkezi başta olmak üzere kırsalda da çalışmaların devam ettiğine dikkati çeken Sağıroğlu, iş adamlarını ilçede yatırım yapmaya davet ederek, yatırımcılara belediye olarak her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler