Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova Belediyesi, yaz sezonunun tamamlanmasıyla birlikte altyapı çalışmalarına hız verdi.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 6 aylık planlama dahilinde yapılacak çalışma neticesinde Yalova Belediyesi tarafından 8 bin 200 ton asfalt dökülecek.

        Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Spor Caddesi üzerinde freze ile yapılan söküm çalışmalarını izleyerek vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların ivedilikle tamamlanması talimatını verdi.

        Başkan Salman, yaptığı açıklamada, 6 aylık bir planlama yapıldığını belirtti.

        Salman, "Altyapı ve tretuvar çalışmalarını tamamladığımız bölgede asfaltlama çalışmalarına başladık. 6 aylık çalışma takvimi içerisinde aciliyet gerektiren noktalarda önce altyapıyı yeniliyoruz, daha sonrada ihtiyaca göre tretuvar ve yollarını yeniden yapıyoruz. 6 aylık süreçte toplam 8 bin 200 ton asfalt dökeceğiz." diye konuştu.

        Önümüzdeki haftadan itibaren ekiplerin Bora Sokak'ta çalışmaya başlayacağını dile getiren Salman, "Altyapısını komple yenilediğimiz için daha sonradan yolda çökmelerin olmaması amacıyla buranın tamamen oturmasını bekledik. Öncelikle tretuvarları yapacağız. Devamında asfalt dökümünü gerçekleştireceğiz." dedi.

        - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konseri

        Yalova Belediyesi'nin Kültür Sanat takvimi içerisinde yer alan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseri Cuma günü yapılacak.

        Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde Cuma günü saat 20.00'da verecekleri konserle Yalovalılara muhteşem bir müzik ziyafeti vermeyi planlayan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseri ücretsiz gerçekleştirilecek.

        Türkiye'nin 6. Devlet Senfoni Orkestrası ve tek Bölge Orkestrası olarak kurulan orkestra, 2012 yılında Andante Dergisi tarafından düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 200’ün üzerinde profesyonelin oylarıyla Yılın Orkestrası Ödülüne layık bulunarak, bu ödülü kazanan ilk ve tek "Devlet" orkestrası olma özelliğini kazanmış.

        - Başkan Salman, öğrencilerle bir araya geldi

        Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Lisesi 12. sınıf öğrencileri ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

        2016-2017 eğitim ve öğretim yılı okul rehberlik hizmetleri ve kariyer planlama çalışmaları kapsamında öğrencilerle buluşan Başkan Salman, belediyecilik konusunda bildiklerini öğrencilerle paylaştı.

        Salman, daha sonra öğrencilerden gelen ve merak edilen soruları yanıtladı.

        Yalova Lisesi'nin ilin en eski okulu olduğunu belirten Salman, "Geçmişi başarılarla dolu Yalova Lisesi, ilimizin en eski ve köklü okullarından biridir. Eğitimdeki, spordaki, sosyal çalışmalardaki başarısını gururla takip ediyoruz. Gerek fiziki yapısındaki olumlu gelişmeleri, gerekse öğretim kalitesini artırmadaki başarılarından dolayı gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

        Öğrencilerle yapılan bilgilendirme toplantısından sonra Okul Müdürü Hayati Yılmaz ile de görüşen Salman, okul ile ilgili bilgiler aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler