Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAN (AA) - Ermenek İlçe Devlet Hastanesi'nde endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin yapılmaya başlandığı bildirildi.

        Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ermenek halkı için büyük şans ve fırsat olarak değerlendirilen endoskopi ünitesi sayesinde mide ve barsak şikayeti olan hastaların Karaman'a veya diğer büyük merkezlere gitmelerine gerek kalmadığı ifade edildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nergiz Aksoy tarafından gerçekleştirilen endoskopi işlemleri ile gastrit, reflü, ülser gibi mideye yönelik hastalıklar ile kolonoskopik inceleme ile de kalın barsak hastalıkları teşhis edilerek tedavileri yapılıyor. Hastanede gelişmiş aletler, tıbbi donanım ve deneyimli personel ile yapılan işlemlerin daha konforlu olması için de anestezi doktoru tarafından hastalar kısmi olarak uyutuluyor. Mide veya barsak ile ilgili şikayetleri olan vatandaşlar öncelikle polikliniklere başvuracaklar. Yapılan ön değerlendirme ve tetkikler neticesinde poliklinik doktorları tarafından uygun görülürse hastalara endoskopi ve kolonoskopi işlemleri için randevu veriliyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler