Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde, Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanlığı, Yeniler Topluluğu ve Türk Kızılayı Topluluğu tarafından "15 Temmuz Gecesi Anma Töreni" gerçekleştirildi.

        Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen anma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 15 Temmuz şehitleri için bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

        Karaman, 15 Temmuz gecesi şehit olan 246 kişinin isminin tek tek balonlara yazıldığını belirterek, "Her şehidimizin ismini kağıtlara yazdıktan sonra balonlara bağlayıp gökyüzüne bıraktık. Bu şekilde şehitlerimizi andık. Üniversite gençliğinin kendi değerlerine sahip olmasını, geçmişini ve tarihini bilmesini ve unutmamasını arzu ediyoruz. Öğrencilerimizin bu bilinç ve şuurda olması bizleri ayrı memnun etmiştir. İnşallah bu güzel düşünce diğer üniversitelere örnek olur." dedi.

        Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Tayyip Balıkçılar ise 15 Temmuz gecesinin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

        "Bu milletin asıl kahramanları olarak o geceyi bertaraf ettik. Aynı Çanakkale'de olduğu gibi kurşunlara ve bombalara göğüs gerdik. Şehadeti bilerek hiç tereddüt etmeden sokaklara çıktık. Ayrıca o gece bizleri kendi benliğimizden, öz değerlerimizden milli ve manevi duygularımızdan ayırmak istediler ama başaramadılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin özellikle vefakar gençleri olarak bu yapılan hainliği unutmayacağız ve unutturmayacağız."

        İlahiyat fakültesi öğrencilerinden Tuba Durak da 15 Temmuz'un bu kadar hatırlanacağını düşünemediğini kaydederek, "Bir veya iki ay hatırlanıp ondan sonra unutulur diye düşünüyorduk. Bunlar hatırlandıkça daha mutlu oluyoruz. Gerçekten Türk milleti bayrağına ve vatanına sahip çıktığı için çok mutlu oluyoruz. Böyle etkinlikler olduğu zaman yine katılacağız. En başta olacağız ve her zaman bu bayrağı biz tutacağız." ifadesini kullandı.

        Konuşmaların ardından 15 Temmuz marşı eşliğinde öğrenciler, 246 şehidin isimlerini yazdıkları kağıtları balonlara bağlayıp gökyüzüne uçurdu.

        Törene, üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er ve çok sayıda öğrenci katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler