Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'a döndü.

        Suriye'de 6 yıldan bu yana devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılar, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütünden temizlenen bölgelere dönmeye devam ediyor.

        Gaziantep Valiliğince Karkamış ilçesinde kayıt işlemleri yapılan Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde ülkelerine dönüyor. Yanlarına aldıkları eşya ve bavullarıyla Karkamış Gümrük Kapısı'na gelen aralarında kadın ve çocukların bulunduğu bir grup Suriyeli, güvenlik kontrolünden sonra Cerablus'a geçiyor.

        Özgür Suriye Ordusu üyelerinin gümrük kapısında karşıladığı ve yakından ilgilendiği Suriyelilerin eşyaları araçlara yüklenip evlerine ulaştırılıyor.

        İki aylık bebeğiyle bir yılın ardından ülkesine dönen Şeha Mukir, evlerine gidecekleri için heyecanlı olduğunu söyledi. Cerablus'tan bir daha ayrılmak istemediğini vurgulayan Mukir, zor zamanlarında kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye teşekkür etti.

        Cerablus'a insani yardım taşıyan araçların Suriye'ye geçişleri de sürüyor.

        Öte yandan DEAŞ döneminde nüfusu 3 bine kadar gerileyen ilçede, Türkiye'den gerçekleştirilen dönüşlerin yanı sıra yaşama umuduyla ülkesinde mülteci konumuna düşen Suriyeliler sayesinde ilçedeki nüfusun 35 bini aştığı bildirildi.

        Artan nüfusla çarşı ve pazarlarında insan yoğunluğunun arttığı Cerablus'ta, yardım kuruluşları halkın yükünü hafifletmek için çalışmalar yürütüyor.

        Cerablus Meclis Başkanı Muhammed Habeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede günden güne her şeyin iyiye gittiğini ve kısa sürede terör örgütünün izlerini silmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler