Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri, başlattıkları kampanyalarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

        Marmaraereğlisi MYO Müdür Yardımcısı Hicran Özlem Ilgın, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin talebi üzerine "Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü" kurduklarını ve kulüp olarak yardım kampanyaları düzenlediklerini söyledi.

        Sosyal medya üzerinden Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki köylerde eğitim veren okulların yöneticileri ve öğretmenleri ile iletişime geçerek, ihtiyaçları doğrultusunda kampanyalar başlattıklarını anlatan Ilgın, "Yardım kampanyası başlatacağımız okullardaki yetkililerle görüşerek öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Kimi okulun kaleme deftere kimi okulun topa, kimi okulun da öğrencilerin ayağına giyebileceği bota ihtiyacı vardı. Yardımları belirleyip öğrencilerin desteğiyle, okulda ki hocalarımızın desteği ve Marmaraereğlisi esnafının desteği ile kampanyalarımızı yürüttük. Geçen yıl 8 okula ulaştık" dedi.

        Bu yıl başlattıkları kampanya ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Balaban İlkokulu'ndaki öğrencilere kışlık ayakkabı yardımında bulunacaklarını ifade eden Özlem, "Bugün de Nusaybin Balaban İlköğretim Okulu için düzenlediğimiz kampanyanın sonuna geldik. Öğrencilerimiz kişiye özel hazırladıkları botları bugün paketleyerek onlara gönderecekler. Mesajları çok fazla sevgi içeriyor. İnşallah kardeşlerimiz de mutlu olurlar" diye konuştu.

        Marmaraereğlisi MYO öğrencisi Gamze Genç de kampanyada okuldaki öğretmenlerin, ilçe esnafının ve ailelerin çok duyarlı davrandığını belirterek, "Şimdi Türkiye’nin doğusunda kar yağıyor. Oradaki çocukların okula giderken daha sıcak ve güzel bir ortamda gitmelerini istiyoruz. Onların başarılarında biraz da olsa bizim de katkımız olsun istiyoruz" dedi.

        Marmaraereğlisi MYO öğrencisi Gökhan Uyanık da okul olarak ihtiyaç sahibi öğrenciler için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Doğuda şu anda kar yağıyor ve oradaki kardeşlerimizin bunlara çok ihtiyacı var. Oradaki küçük kardeşlerimiz geleceklerine daha sıkı sarılsın burada ağabeylerinin ablalarının olduğunu bilsin, bizim onları unutmadığımızı bilsinler." ifadelerini kullandı.

        Öğrenciler, kampanya kapsamında aldıkları 96 çift kışlık ayakkabıyı paketleyerek, minik öğrenciler için yazdıkları mektupla birlikte Mardin ve Ağrı'ya gönderecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler