Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde Yukarıulucak ve Eminağa ovasının yanından geçen Kirmir Çayı üzerine yapılan sulama göletinin devreye girmesiyle tarımsal sulama alanlarının genişleyeceği belirtildi.

        Beypazarı Belediye Başkanı Tuncay Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin her alanda, özellikle de tarım alanındaki gelişmesini sağlamak ve atılım göstermesi yönünde çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

        İlçenin en önemli tarım alanlarından olan Yukarıulucak ve Eminağa ovasında, sulama göletinin tamamlanmasıyla birlikte 13 bin 600 hektarlık arazinin sulu tarıma kavuşacağını belirten Kaplan, Gölet yapımının Kirmir çayı üzerinde DSİ tarafından tamamlandığını ancak henüz teslimatının yapılmadığını aktardı.

        Göletin devreye girmesiyle birlikte 13 bin 600 hektarlık bir arazinin sulama imkanına kavuşacağını vurgulayan Kaplan, şunları kaydetti:

        "Bundan böyle bölgede ovada sulu tarıma yönelik sebze türleri ağırlıkta olmak üzere yetiştirilecek.Yukarıulucak ve Eminağa ovası sakinleri, bir an öncesi sulama göletinin tamamlanmasını bekliyor. Beypazarı çiftçisi üretmeyi seviyor. Sondaj vurarak tarlasına su götüren Beypazarı çiftçisi, göletten gelecek su ile sulamada çok daha rahat sebze yetiştirme imkanına kavuşacak."

        Kaplan, ilçenin tam anlamıyla sulu tarıma geçmesi yönünde Uruş barajının da yapım sözleşmesinin imzalandığını ifade etti.

        Barajın tamamlandığında Beypazarı başta olmak üzere Güdül ilçelerinin 50 yıllık içme suyu sıkıntısı yaşamayacağını belirten Kaplan, şöyle devam etti:

        "Uruş barajı öteden beri bizim önemsediğimiz bir baraj. Bu barajımız tamamlandığında, ilçelerin içme suyu sorunu ortadan kalktığı gibi, Uruş’tan Beypazarı yönüne doğru tam 55 bin dekarlık alan da sulu tarıma kavuşmuş olacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler