Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın ölümüne ilişkin davada, tutuksuz yargılanan sanıklar Necati Demir'e ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl, Mehmet Poyraz Çalhan'a ise 42 yıl hapis cezası verildi.

        Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "kasten öldürme", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Poyraz Çalhan (18) ve Necati Demir (25) katıldı.

        Duruşma salonunda öldürülen Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya, ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri de hazır bulundu.

        Cumhuriyet Savcısı Gökhan Büyükşimşek, mahkeme heyetine davayla ilgili sunduğu mütalaasının ardından sanıkların tutuklanmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıklardan Demir'e "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel istismar" suçundan 27 yıl, "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan 9 yıl, Mehmet Poyraz Çalhan'a ise "kasten öldürme" suçundan 24 yıl, "cinsel istismar" suçundan 12 yıl, "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan ise 6 yıl yıl hapis cezası verdi.

        Cansu Kaya, geçen yıl 14 Haziran 2015'te kaybolduktan 2 gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuş, olayla ilgili Çalhan ve Demir tutuklanmıştı. Sanıklar, 24 Haziran'daki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler