Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesince, Karapürçek'te hayata geçirilecek 33 milyon liralık altyapı yatırımı için protokoller imzalandı.

        Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 33 milyon liralık yatırım yaparak 128 kilometre içmesuyu hattı, 80 kilometre kanalizasyon hattı ve 4 kilometre yağmursuyu hattı inşa edeceklerini söyledi.

        Çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını belirten Toçoğlu, şunları kaydetti:

        "Projemiz tamamlandığında Karapürçekli hemşehrilerimiz içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyunda hiçbir sorun yaşamayacaklar. İlçemize hayırlı olsun. Sakarya’mızın altyapı geleceğini garanti altına almak için planladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Karapürçek ilçemize hizmet sunacak içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı projemizin ihalesini gerçekleştirmiştik. Şimdi ise ihalemizi kazanan firma yetkilileri ile bir araya gelerek, projemizin sözleşmesini imzaladık."

        Toçoğlu, hayata geçirilecek projeyle ilçenin modern bir altyapıyla buluşacağını ve vatandaşlara sağlıklı, bol ve kesintisiz içme suyu ulaştıracaklarını aktardı.

        İlçenin atık su sorununu da ortadan kaldıracaklarını ifade eden Toçoğlu, "80 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa ederek bu hattı Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’ne entegre edeceğiz. Ek olarak inşa edeceğimiz 4 kilometrelik yağmur suyu hattı ile de ilçemizin yağmursuyu ağını güçlendireceğiz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler