Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesinde geçmiş dönemde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla ilgili haklarında dava açılan tutuksuz 48 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanıkların bir kısmı ve avukatları hazır bulundu. Eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise duruşmaya gelmedi.

        Sanık avukatları, suça ilişkin kanıtların olmadığı gerekçesiyle müvekkillerinin beraatini isteyerek, daha önce ödenen kefalet ücretlerinin iadesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini reddederek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        - Olayın geçmişi

        Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yönetimi döneminde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 35 zanlıdan aralarında Özcan'ın oğlu ve 2 kardeşinin de bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı.

        Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğine yapılan başvuru sonrasında sanıklardan Özcan'ın oğlu İlker ile kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan'ın 500'er bin lira, müteahhit Metin Akray'ın ise 250 bin lira kefaletle, diğer 11 şüphelinin de adli kontrol kapsamında tahliye edilmesine karar verilmişti.

        Operasyon kapsamında Macit Özcan hakkında verilen yakalama kararı, avukatının itirazı sonucu kaldırılmış, yurt dışında bulunan Özcan daha sonra Mersin'e dönmüştü.

        Yapılan ilk duruşmada da tutuksuz yargılanan 48 sanık hakkındaki adli kontrol kararları kaldırılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler