Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2023, 2053 ve Malazgirt zaferinin kutlanacağı 2071 yılında Türkiye dünyada küresel bir güç olacaktır. Buna hiç kimse mani olamayacaktır." dedi.

        Eroğlu, Karabük Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, başarılı olsaydı Türkiye'nin parçalanacağını belirtti.

        Özellikle Cumhurbaşkanının dirayeti, cesareti sayesinde, milletin kahramanlığı, bütün kurum ve kuruluşlar ile siyasilerin desteğinin darbe girişimini püskürttüğünü vurgulayan Eroğlu, "İnşallah bundan sonra hiç kimse, kurum, örgüt, darbe teşebbüsünü rüyasında bile göremeyecektir. Çünkü karşısında kahraman Türk milleti var. Bu milletin yıldızı parlak. Bu bayrak bu topraklarda ilelebet dalgalanacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 2023, 2053 ve Malazgirt zaferinin kutlanacağı 2071 yılında Türkiye dünyada küresel bir güç olacaktır. Buna hiç kimse mani olamayacaktır." ifadesini kullandı.

        - "Ne gerekiyorsa yapacağız ve yapıyoruz"

        "Türkiye'nin bu muazzam yükselişini hazmedemeyen bazı düşman devletler, PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ gibi bir sürü terör örgütlerini devreye soktular." diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

        "Ama devletimiz hükümetimiz kararlıdır. En son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadele kesinlikle sürecektir. Sınırımızda Suriye ve Irak var. Orada terörist örgütleri at oynatıyor. Neticede bizde sınırımızı güvenlik altına almak için ne gerekiyorsa yapacağız ve yapıyoruz."

        Karabük'e 30 müjdeyle geldiğini ve bunların değerinin 306 milyon lira olduğuna işaret eden Eroğlu, "Kısa zamanda tamamlayacağız. Karabük'ün de içinde bulunduğu Batı Karadeniz ile alakalı kalkınma ve gelişim projesi hazırlanması talimatını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Başbakanımız Binali Yıldırım da bunu takip ediyor. Büyük bir proje. Batı Karadeniz Gelişim Projesi, 31 Aralık 2019 saat 16.59'da bitirmek için sözleştik. Güzel işler yapılacak." görüşüne yer verdi.

        Bakan Eroğlu, Karabük'te tabiat turizmi mastır planı hazırladıklarını belirterek, "Biz sözümüzün eri bir hükümetiz. Söz verdiğimiz her şeyi yerine getirdik. Eskiden 30 metre yüksekliğindeki bir gölet 22 yılda bitiyordu ve sulama hariç 45 milyona yapılıyordu. Şimdi ise 18 ayda 4.5 milyona sulama hariç bitiyor. 45 milyon nerede 4,5 milyon nerede. 22 yıl nerede, 18 ay nerede. Hükümetimiz zamanla yarışıyor."

        - "PKK militanlarıyla kucaklaşırsanız hesabını sorar, kodese de atar sizi"

        Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise Karabük'e yapılan yatırımlardan bahsetti.

        Fikir ve düşünce özgürlüğü ile siyaset özgürlüğünün anayasanın tanıdığı en önemli özgürlüklerden olduğuna değinen Şahin, şu ifadeleri kullandı:

        "Ama hiçbir özgürlük sınırsız değildir. Eğer siz bu siyaset yapma hakkınızı kötüye kullanırsanız, siyaset yapıp bir taraftan aynı zamanda 'Biz sırtımızı terör örgütlerine dayadık' derseniz, bunun hesabını sorarlar, bu devlet sorar, yargı sorar arkadaş. Dağda PKK militanlarıyla kucaklaşırsanız hesabını sorar, kodese de atar sizi. Dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir devleti buna izin vermez. O halde siyaset yapıyorsanız siyasetin nasıl yapılacağı Anayasa'da bellidir, siyasi partiler kanununda bellidir. Düşüncenizi ortaya koyarsınız parlamento zeminine getirirsiniz yasalaşırsa yasalaşır, yasalaşmazsa o gücü elde etmek için halkı iknaya çalışacaksınız. Düşünceleri hayata geçirmek için silaha sarılır ve silahlı eylemlerle bunu gerçekleştirmek isteyenlere destek verirseniz, hatta içinde olursanız bir siyasi parti olarak algılanmazsınız, bir terör örgütü yandaşı parti olarak algılanırsınız ve hesabını verirsiniz."

        Şimdi de bu hesabın sorulduğunu ve sorulacağının altını çizen Şahin, şunları kaydetti:

        "Dolayısıyla kim ne yaparsa yapsın, kim Türkiye'nin önünü kesmek ve çelme takmak için hangi terör örgütünü veya terör örgütlerini kullanırsa kullansın, Allah'ın izniyle bu millet ve bu milletin emrinde olan hükümet ve güvenlik güçleri onların heveslerini kursaklarında geçmişte bırakmıştı şimdi de bırakacaktır. O nedenle geleceğe güvenle bakalım."

        Bakan Eroğlu, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Şahin ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ve diğer protokol üyeleriyle 68 milyon değerindeki 10 tesisin temelini attı ve 8 tesisin açılışını yaptı.

        Karabük Valiliği, Belediye ve AK Parti Karabük İl Başkanlığını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler alan Eroğlu, öğretmenevinde bakanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

        Öğretmenevi önünde Şahin ile ağaç diken Eroğlu, daha sonra Ankara'ya hareket etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler