Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Isparta'da çöp depolama alanına kurulan ve Isparta'da tüketilen elektriğinin yüzde 9'unu karşılayacak olan biyokütle enerji üretim tesisi açıldı.

        Belediye tarafından Merkeze bağlı Koçtepe köyünde yer alan çöp depolama alanına kurulan tesisin açılışında konuşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, tesiste aylık 2 megawatt üzerinde elektrik üretileceğini söyledi.

        Tesisin 2 aydır elektrik ürettiğini vurgulayan Günaydın, "2 megawattan 400-450 bin lira gelirimiz olacağını hesaplıyorduk. 2,8 megawatt üretim olunca şu anda 600 bin lira gelir beklentimiz var." dedi.

        Üretilen elektrikten elde edilen gelirin yüzde 52’sinin belediyeye kalanının ise tesisi yapan firmaya ait olacağına değinen Günaydın, şöyle devam etti:

        "Bu tesis sayesinde 6 bine yakın konutun elektriğini karşılıyoruz. Isparta’da yaklaşık 45 bin konut var. Hesaba vurduğumuzda şehir merkezinin yüzde 9’unun elektriğini bizim santralimiz karşılıyor. Tesisimizin milli olmasından dolayı seviniyorum. Milliyetçilik, ülkecilik ve vatanseverlikten dolayı seviniyorum. Yurtdışından elektrik ithal eder durumdayız. Bir damlada olsa elektriğe milli olarak bir katkımız oluyor. Devletimize ve milletimize bu yönden de katkıda bulunduğumuza inanıyoruz. Keşke daha büyük tesisler kurabilsek ama umutsuz olarak görülen yerde bir ayda 600 bin lira gelir sağlıyoruz."

        Konuşmaların ardından Günaydın ve diğer katılımcılar tesisin açılışını gerçekleştirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler