Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun'da Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü kursiyerleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini marş eşliğinde işaret diliyle anlattı.

        HEM Müdürlüğünce Atatürk Meydanı'nda düzenlenen ve 55 kurumun 120 farklı etkinlik sergileyeceği öğrenme şenliğinde, yaklaşık 20 kursiyerden oluşan grup işaret diliyle darbe girişimini anlatan gösteri sundu.

        Vali Hasan Karahan, burada yaptığı konuşmada, hayatın insanlara "keşke bunları öğrenmeseydik" dedirten bazı şeyler öğrettiğini söyledi.

        Bunun örneğinin, 15 Temmuz’da yaşandığını dile getiren Karahan, şunları kaydetti:

        "Kendi silahımızla, kendi uçağımızla, kendi askerimiz, kendi vatandaşımıza bir kısım Türk askeri üniformasını giymiş şerefsizler, tabi ki Türk ordusunu temsil etme onların ne hakları, ne de görevleri. Ama tarihte yaşamadığımızı belki 5 bin yıllık Türk tarihindeki öğrenemediğimizi o gece bize öğrettiler. Onlara haklarımızı helal etmiyoruz ama demek ki öğrenmenin sonu yokmuş, yaşı yokmuş, vakti yokmuş."

        Karahan, gençlerin 15 Temmuz'u marş eşliğinde işaret diliyle canlandırdığını ifade ederek, "İşaret dili sanki öyle anlaşılıyor ki bazen sözden daha etkili oluyor. Hakikati, olayın vahametini, yapılan ihanetin büyüklüğünü sanki o işaret dili etkili çok daha hissettirecek bir şekilde bizlere gösteriyor." dedi.

        Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Hasan Yılmaz ise pilot olarak seçilen illerde 2013 yılından beri öğrenme şenlikleri düzenlediklerini belirterek, "Buradaki esas gaye bir olmak, diri olmak, beraber olmak ve bir şenlik havasında öğrenmenin kolay, eğlenceli olduğunu halkımıza göstermek ve bu beraberliği devam ettirmek amacıyla bunlar yapılıyor." ifadesini kullandı.

        İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt da ikincisini gerçekleştirdikleri öğrenme şenliğine ilişkin şunları söyledi:

        "Farklı öğrenim ve yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sosyal kültürel gelişmesini desteklemek istihdam edilebilmelerini artırmak amacıyla bilgi beceri ve yeterliliklerini geliştirmek bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşüm gerçekleştirmek vizyonuyla başlatılan, geçtiğimiz yıl ilimizde ilki düzenlenen ve halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaşan şenliğin ardından daha farklı öğrenme etkinlikleriyle bu sene tekrar karşınızdayız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler