Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Sağlık Bakanlığına devredilen Ankara Beştepe'deki Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası olarak hizmet vermeye başladı.

        Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Eyüp Sarı, 15 Temmuz sonrasında Turgut Özal Üniversitesi Hastanesinin Sağlık Bakanlığına devredildiğini hatırlattı.

        Sarı, gelinen sürece ilişkin, "Bu hastane ilk olarak Yıldırım Beyazıt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine devredilmişti. Hastane, Sağlık Bakanlığına geçmeden önce özellikle kadın hastalıkları ve çocuk cerrahi hastaları yönünden bölgenin büyük bir eksikliği vardı. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ da bu eksikliği gördü ve talimat vererek, hastanenin Dr. Sami Ulus Hastanesi bünyesinde hizmet vermesini uygun gördü. Buranın orta vadede pediatrik kalp cerrahisi ve çocuk cerrahisi merkezi olması için talimat verdi." bilgisini paylaştı.

        - Bir haftada 40 kalp ameliyatı yapıldı

        Devir işlemlerinden sonra hastane bünyesinde yapılan operasyonlar hakkında da bilgi veren Eyüp Sarı, şöyle konuştu:

        "Devir işlemlerinden kısa bir süre sonra 40'a yakın çocuğa kalp ameliyatı yapıldı. Çocuk cerrahi bölümümüz de 3 gündür hizmet veriyor. 10'a yakın da çocuk cerrahisi ameliyatı yapıldı. Dr. Sami Ulus Hastanesinin Altındağ ilçesindeki ana binasında kadın doğum hizmetlerimiz poliklinik, yataklı acil sağlık ve doğum alanında eskiden olduğu gibi şimdi de hizmetlerine devam ediyor. Ek binamızda da bu alanda eksiklik olduğu için hizmet ağımızı genişlettik. Taşınma sürecinde her iki binada da bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Hem Altındağ Merkez Binası'ndaki hastaların yoğunluğunu azalttık hem de konforunu artırdık. Genel anlamda her iki tarafta da hastalarımız, yoğunluğun azalması açısından memnunlar."

        - Acil servis kapanmayacak

        Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Altındağ ilçesindeki binasında acil servis ve poliklinik hizmetlerinin kapanmayacağını vurgulayan Sarı, "28 Ekim'de Sami Ulus Hastanesinde 120 kadına doğum poliklinik hizmeti verildi. 3 Kasım itibarıyla da 600 kadın doğum hastasına bakıldı. Ana binamızda hiçbir bölümde kapanma olmayacak. Acil servis, yoğun bakım ve pediatrinin tüm bölümleri duruyor. Kadın Doğum'da 5 polikliniğimiz var. Bu polikliniklerimiz hizmet vermeye devam edecek. Hastanemizin hiçbir bölümünde hizmette aksama olmamıştır." dedi.

        Uzm. Dr. Sarı, Beştepe'deki Turgut Özal Hastanesinin, Dr.Sami Ulus Çocuk Hastanesinin ek binası olarak hizmet vereceğinin altını çizerek, "Ana binada olduğu gibi Beştepe'deki ek hizmet binamızda da tüm polikliniklerde hizmetler devam ediyor. Şu andan itibaren hastanede ağırlıklı olarak pediatrik kalp damar cerrahisi, çocuk cerrahisi ve kadın doğum servisi olarak hizmet verilecek. Ayrıca pediatride de 4 poliklinik ve 14 tane pediatri yan dal polikliniğimiz bulunuyor. Burada çocuk psikiyatrisi ve çocuk cerrahi polikliniğimiz ile birlikte 14 erişkin polikliniğimiz de bölge halkına hizmet veriyor." diye konuştu.

        Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS) de açıldığını anlatan Eyüp Sarı, hastanenin sabah 08.00, akşam 17.00 saatleri arasında herkese açık olduğunu, çocuk acilin de 24 saat hizmet verdiğini, kadın doğum acillerini kabul ettiklerini dile getirdi.

        Vatandaşın verilen hizmetlerden çok memnun olduğunu ifade eden Sarı, "Şu anda hiçbir özel hastanede olmayan bir konfor var. Burayı vatandaşımız tam anlamıyla bilmiyor. Sami Ulus buraya taşınmadı, aslında klonlandı, aynı hizmet tüm alanları ile eksiksiz bir şekilde burada devam ediyor." şeklinde konuştu.

        Turgut Özal Hastanesi ek binasında yaklaşık 110 yatak kapasitesi ile hizmet verildiğini belirten Uzm. Dr. Sarı, ameliyat sonrası her hastaya tek kişilik özel oda imkanlarının sağlanacağını, nitelikli ve özel odalarla hastalara daha kaliteli hizmet verileceğini vurguladı.

        - 10 aylık Iraklı bebeğe kalp ameliyatı

        Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Mustafa Yılmaz ise hastanede aynı zamanda ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye ve Iraklı sığınmacıların çocuklarına da hizmet verildiğini belirterek, kalbi doğuştan delik 10 aylık Mohammed bebeğin ameliyat edileceğini söyledi.

        Mohammed bebeğin sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Yılmaz, "Takiplerini bir süredir yaptığımız bu bebeğimiz için bir ameliyat planlıyoruz. Ameliyat sırasında hem kalbindeki deliği kapatacağız hem de kalbin yanlış tarafına açılan toplardamarları doğru tarafa yönlendireceğiz. Bu, hastanemizde oldukça sık ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilen bir operasyon. Umarım en yakında zamanda sağlığına kavuşacak." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler