Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ifade vermeye gitmeyen HDP milletvekillerinin gözaltına alınmaları ve bazılarının tutuklanmalarına ilişkin, "Biz bu operasyonların geç kalmış olmakla birlikte bugün yapılıyor olmasını PKK ile mücadelenin bir safhası olarak görüyoruz. Hiç kimse milletvekili seçildi diye suç işleme özgürlüğüne sahip değildir." dedi.

        Destici, partisinin Kızılcahamam'daki istişare toplantısının açılışında, 2012'de gerçekleştirdikleri ankette, halkın yüzde 95'inin dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediğini aktardı.

        Bu konuda yargının düğmeye bastığını belirten Destici, Türkiye Cumhuriyeti devletine kafa tutan, milleti bölmek için her türlü yasal ve hukuki olmayan faaliyet içerisinde bulunanlarla ilgili yargının görevini yaptığına işaret etti.

        Destici, "Biz bu operasyonların geç kalmış olmakla birlikte bugün yapılıyor olmasının PKK ile mücadelenin bir safhası olarak görüyoruz. Hiç kimse milletvekili seçildi diye suç işleme özgürlüğüne sahip değildir. Elbette seçimle gelen seçimle gitmelidir. Ama seçimle gelen bu milletin varlığına, bu milletin birliğine kast etmek hakkına sahip değildir. Bu milletin varlığına, bu milletin birliğine, kardeşliğine kast edenler bu ülkeyi bölmek için her türlü eylem ve çaba içerisinde olanlar, elbette dokunulmaz değildir ve yaptıklarının hesabını vermelidirler. Bugün o hesap sorulmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler