Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, "Kampüste Senfonik Akşamlar" etkinliği kapsamında Artvin'de sahne aldı.

        Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcıları Aydın Tüfekçioğlu ve Fahrettin Tilki, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özner Bilmiş, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra, keman sanatçısı Cihat Aşkın ile opera sanatçısı soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve tenor Aykut Çınar'a eşlik etti.

        Evrensel sanat müziğinin sevilen yapıtlar ile Karadeniz yöresine ait türkülerin seslendirildiği konserde, Anadolu müziğinden esinlenerek bestelenmiş ünlü Türk bestecilerinin eserleri de müzikseverlerle buluştu.

        Karadeniz turnesinin ilk durağı Artvin'de, ünlü Türk besteci Muammer Sun tarafından hazırlanan "Oyun Havaları" isimli eserin orkestra tarafından prömiyeri yapıldı.

        Orkestra Şefi Rengim Gökmen, burada yaptığı konuşmada, orkestranın, dünyanın en eski sanat kollarından birisi olduğunu söyledi.

        Gökmen, "Dünya prömiyeri dediğimiz, ilk dünya seslendirilişleri ki bunlar besteciler, orkestra ve şefleri ile o şehir için çok önemlidir. Çünkü bunlar tarihe geçer. Mesela Beethoven'in 5'inci ve 6'ncı senfoniler ilk defa aynı gecede Viyana'da seslendirildiği için diğer seslendirmelerin bilinmesi gerekmez. Bu gece dünyada ilk seslendirilişi yapacağız." dedi.

        "Oyun Havaları" eserinin, ilk defa Artvin'de seslendirildiğine dikkati çeken Gökmen, "Bu müzik tarihine Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının ilk kez Artvin'de seslendirdiği Muammer Sun'un Oyun Havaları eseri olarak geçecek. Bu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve dünya müzik tarihindeki yeri alacak." diye konuştu.

        Karadeniz turnesi kapsamında ilk olarak Artvin'de sahne alan orkestra, Rize, Trabzon, Ordu ve Amasya'da da sanatseverlerle buluşacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler