Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "15 Temmuz ruhu olmasaydı her şeyimizi kaybetmiş olacaktık. O halde bizlerin unutmaması gereken temel şey 15 Temmuz ruhudur." dedi.

        Ünal, partisinin Elbistan İlçe Teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, bugün dünyanın en büyük sıkıntısının liderlik olduğunu, Türkiye'nin ise Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle önünü görüp, cesaretle yürüdüğünü söyledi.

        Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşunun, hedeflerini ve geleceği aydınlattığını belirten Ünal, şöyle devam etti:

        "15 Temmuz akşamı bizler teşkilatlanma nedir onu çok iyi öğrendik. 13 yıl boyunca adeta Recep Tayyip Erdoğan'ın bizleri eğittiğini gördük. Koordinasyon ne demek, organizasyon ne demek, tüm Türkiye ile bir anda meydanları doldurmak ne demek... bizleri eğittiğini gördük. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunun ne anlama geldiğini 15 Temmuz akşamı anladık. Gençlerimiz, okulların yıllarca öğretemeyeceği vatan sevgisi ne demek, bayrak sevgisi ne demek, al bayrağın gölgesi altında özgür bir şekilde yaşamak ne demek bir gecede öğrendiler. Toprağı vatan yapan şeyin ne olduğunu gördüler. Yeri geldiğinde ülke için vatan için can vermenin, kan dökmenin, gözünü kırpmadan çıplak elleriyle tankların üstüne yürümenin ne demek olduğunu 15 Temmuz gecesi bütün dünya ile gençlerimiz, çocuklarımız öğrendi ve o gece hiçbir yer yağmalanmadı."

        "15 Temmuz ruhu olmasaydı her şeyimizi kaybetmiş olacaktık. O halde bizlerin unutmaması gereken temel şey 15 Temmuz ruhudur." ifadesini kullanan Ünal, her zaman 'yol gelir, hizmet gelir, ama Maraş'ı kahraman yapan ruhu yaşatmalıyız.' dediklerini, 15 Temmuz gecesi bunların yaşadığını gördüklerini söyledi.

        Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Bizi bilmezler, biz vatanımız söz konusu olduğu zaman dünyanın şah damarını keseriz." dediğini dile getiren Ünal, merhametli, anlayışlı ve şevkatli olduklarını, ancak bayrağa, vatana ve çocukların geleceğine göz diken olursa onu asla affetmeyeceklerini söyledi.

        Daha sonra Afşin ilçesine geçerek vatandaşlarla bir araya gelen Ünal, burada Afşin Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı ve saatte 160 ton asfalt üretme kapasitesine sahip asfalt plenti açılış törenine katıldı.

        AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil'in de bulunduğu törende, tesislerine açılışı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı İdris Tezcan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, çevre ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler