Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'da, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda, 243 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ile 540 cep telefonu ele geçirildiği bildirildi.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tuşba ilçesindeki Seyrantepe Mahallesi'nde durumundan şüphelenilerek durdurulan iki araçta yapılan aramada, 128 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara bulunduğu belirtildi.

        Edremit ve Gürpınar ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda da 115 bin paket sigaranın ele geçirildiği ifade edildi.

        Operasyonlarda 3 kişi hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefet suçlarından işlem yapıldığına yer verilen açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan organizasyonlara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

        - Gümrük kaçağı 540 cep telefonu ele geçirildi

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte haksız kazanç sağlamak amacıyla gümrük kaçakçılığı yapan ve nakledenlerin deşifre edilmesine yönelik çalışma yürütüldüğü bildirildi.

        Bu kapsamda, düzenlenen operasyonda kentteki bir otelde konaklayan kişinin odasından 481 kaçak cep telefonu bulunduğu kaydedildi.

        Ferit Melen Havalimanı'ndan İstanbul'a seyahat edecek şahsın bagajında ise kaçak olduğu değerlendirilen 59 cep telefonu ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 2 kişi hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefet suçlarından işlem yapılmıştır. İlimizde haklımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen mücadelemiz aralıksız ve kararlı şekilde devam etmektedir." denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler