Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvası kapsamında Suriyeli ve Türk gençlerin forma giydiği takımlar karşı karşıya geldi.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırma Merkezi işbirliğinde yürütülen Sosyal Uyum Projesi kapsamında düzenlenen "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvasında Gaziantep ve Şanlıurfa'dan Suriyeli ve Türk gençler futbol maçı yaptı.

        6 Suriyeli ve 5 Türk gencinin Şanlıurfa adına oluşturduğu Fıratspor, merkez Karaköprü ilçesindeki Faruk Çelik Spor Kompleksi'nde Gaziantep adına oluşturulan Yıldızlar takımıyla maç yaptı. Maçı Şanlıurfa ekibi, Turgay Baykar'ın 5. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

        Proje koordinatörü Mustafa Kırıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlerin maçta kardeşçe mücadele ettiğini söyledi.

        Karşılaşmaların güzel bir atmosferde oynandığını belirten Kırıkçı, "Güzel bir havada gayet kardeşçe bir maç oynandı. Hiçbir maçımızda tartışma ve kavga yok. Sporun bir dostluk vesilesi olduğu oyuncular tarafından iyi kavranmış. Hakikaten bizim öğreneceğimiz çok şey var. Suriyeli kardeşlerimizin daha barışçıl bir spor anlayışı olduğunu ben bu turnuvalarda gördüm." diye konuştu.

        Türk gençlerden Serhat Çalışkan da turnuvanın düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

        Suriyeliler ile maç esnasında rahatlıkla anlaştıklarını kaydeden Çalışkan, "Şu an turnuvada ikinci maçımızı oynadık. Takımımızda bir sıkıntı yok güzel anlaşıyoruz. Başarılarımızı devam edeceğiz. Suriyeliler'in de takımda olması bizim için de iyi oldu. Kardeşlik ve barış için oynuyoruz. Futbol zaten ortak bir dil. Anlaşamayacağımız bir şey yok." dedi.

        Suriyeli kaleci Ali Mullahut da takımının turnuva boyunca 4 gol attığını kendisinin ise yalnızca 1 gol yediğini söyledi.

        Vatandaşlarına sağlanan imkanlara teşekkür eden Mullahut, "Çok şükür güzel gidiyor maçlar. Türkiye hükumetine çok teşekkür ediyoruz. Bize, saha ve forma verdiler. Zaten bize her alanda çok yardım ediliyor. Önümüzde 4 maç var. Bir hafta önce de benim olduğum takım kazandı." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler