Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de merkez köy ve mahalle muhtarları ile koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

        Vali Okay Memiş başkanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, kurum müdürleri, belde belediye başkanları ile merkez köy ve mahalle muhtarları katıldı.

        Milletvekili Akgül, burada yaptığı konuşmada, Başbakan'ın Salyazı Havaalanı müjdesinin çok olumlu bir gelişme olduğunu, bölgeye moral açısından katkı sağlayacağını söyledi.

        Köylere hizmeti adaletli götüreceklerini vurgulayan Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Köy muhtarlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Bölgemiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Projesi kapsamına alındı. Bu kapsamında bölgemize 5 yıllık bir süre içinde 62 milyar gibi yatırım planlanıyor. Biz proje üreteceğiz ve projeler kapsamında da devletimiz bize destek verecek. Çok güzel destekler, hibeler var."

        Milletvekili Pektaş da muhtarlar ile sürekli irtibat halinde olduklarını, muhtarların da kendilerini sürekli aradığını ifade etti.

        Köylerin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını anlatan Pektaş, şöyle devam etti:

        "15 Temmuz'da darbe girişimi atlattık. Muhtarlarımız o gece büyük bir cesaret örneği gösterdi. Kurtuluş Savaşı'ndan bu tarafa ülkemiz ilk defa böyle bir beka mücadelesi veriyor. Bütün terör örgütlerine karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye'de DEAŞ'a karşı harekat düzenliyor. Yurt içinde ve yurt dışında ülkemize karşı emeli olan, ülkemizi bölmek isteyen bütün güçlere karşı mücadele veriyoruz. Ülke olarak tek yumruk haline geldik. Türkiye bu süreçten güçlü olarak çıkacaktır."

        Pektaş, Gümüşhane'de her gün bir yatırımın müjdesinin verildiği ifade ederek, "Başbakanımız Bayburt’tan açıkladılar. Salyazı Havaalanımız programa girdi. 2017 yılında hızlı bir şekilde buranın inşaatını başlayacağız ve çok kısa bir sürede bitireceğiz. Merkez köylerimizde gölet yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Gümüşhane’de toplam gölet sayımız 35 olacak, hedefimiz 60 gölet." diye konuştu.

        Vali Memiş de Gümüşhane ve ilçelerinde yapılan koordinasyon toplantılarının çok verimli geçtiğini anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler