Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, KKTC'ye 450 ton Cumhuriyet 75 türü sertifikalı tohumluk buğday ihraç etti.

        Dalaman Tarım İşletmesi Müdürü Bülent Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum olarak, damızlık küçük ve büyükbaş hayvan ile sertifikalı tohumluk buğday üretmek gibi iki önemli görevi icra ettiklerini anımsattı.

        Öztürk, hububat tohum üretiminin yanında yem bitkileri tohumu da yetiştirdiklerini belirterek, "Sertifikalı tohumluk buğdaylar verimi yüzde 25 artırıyor. Ayrıca kalitesi nedeniyle de çiftçi ürününü daha iyi bir fiyata satabiliyor." dedi.

        Ürettikleri sertifikalı tohumların ihraç edildiğini anlatan Öztürk, "2012 yılında Sudan'a sertifikalı tohumluk buğday göndermiştik. Son iki yıldır da ürünlerimizi Kıbrıs'a gönderiyoruz. Bu yıl 450 ton Cumhuriyet-75 çeşidi tohumluk buğdaylarımızın ilk partisi kamyonlara yüklendi." diye konuştu.

        - "Sırda 3 çeşit sertifikalı tohum var

        Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü bünyesinde şuanda 2 çeşit sertifikalı tohumluk buğday üretildiğini belirten Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Cumhuriyet-75 ve Ziyabey-98 çeşitlerinde sertifikalı tohumluk buğday üretimimizin yanında bu yıl ekimine başlayacağımız üçüncü bir ürünümüz daha olacak. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile 3 yıldır 'Kayra' çeşidi üzerinde çalışıyoruz. Kalite ve verim açısından iyi sonuçlar elde ettik. Bu yıl ekimine başlayacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler