Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Uganda Cumhuriyeti Su Kaynakları Bakanı Hon Kibuule Ronald, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti.

        Bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Ronald, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ile görüştü.

        Ülkesinin başkenti Kampala'nın 1,5 milyon nüfusuyla Denizli'den daha yoğun bir nüfusa sahip olduğunu, ancak kendilerindeki belediyecilik sisteminin daha farklı olduğunu anlatan Ronald, "Kampala'da Denizli'de olduğu gibi büyükşehir sistemi yok. Kampala'ya bu sistemi getirmek istiyoruz. Sizden öğreneceğimiz çok şey var." dedi.

        Zolan da Ugandalı bakana Denizli ve kent ekonomisi ilgili bilgiler vererek, "Denizli'de çevre, su ve altyapı anlamında şu anda yoğun bir çalışmamız var. Denizli'nin altyapısını baştan aşağıya yeniliyoruz. Su, bizim için çok önemli. Biz 'su, altından daha değerli' diyoruz. Çevreye verdiğimiz önemle Türkiye'nin en çevreci belediyesi unvanını aldık." dedi.

        Bakan Ronald, gösterilen ilgiden dolayı Zolan'a teşekkür ederek, kendisini Uganda'ya davet etti.

        Konuk Bakan ve beraberindeki heyet daha sonra Denizli'de uygulanan Alt Yapı Çalışmaları ve Su Yönetim Sistemini incelemek üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör'ü ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler