Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da çulluk avına çıkan avcı, yaralı bulduğu karacayı tedavi ettirebilmek için 3 kilometre boyunca omzunda taşıyarak veterinere götürdü.

        Avcı Volkan Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, avcılık belgesi olan arkadaşlarıyla Perşembe ilçesinde çulluk avına çıktıklarını, bu sırada ormanlık alandan ses duyduklarını söyledi.

        Arkadaşlarıyla hemen sesin geldiği bölgeye gittiklerini anlatan Bal, "Bir süre sonra bacak ve kafasından yaralanmış karacayı fark ettik. Karacayı omzuma alarak 3 kilometre boyunca taşıdım. Durumu oldukça ağır olan karacayı tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim ettim." dedi.

        Ordu Üniversitesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, Ordu Avcılar Derneğinin de üyesi olduğunu ifade eden Volkan Bal, "Karacayı o halde bırakamazdık. Eğer karacayı orada bıraksaydık, başka hayvanlar tarafından öldürülebilirdi. Onun için avcı olmanın da gereği karacayı tedaviye götürdük." diye konuştu.

        Belgeli avcının aynı zamanda "vicdanlı avcı" olduğunu vurgulayan Bal, şunları kaydetti:

        "En azından ava çıktığında neyi vuracağını ya da neyi vurmayacağını çok iyi bilir. Karacayı yaralı bulduğumuzda da içimdeki ses, karacanın bir an önce veterinere götürülmesini söyledi. Daha sonra çok zorlu bir yolculuğun ardından karacayı yetkili kişilere teslim ettik. Şu anda vicdani olarak çok rahatım."

        Volkan Bal, başka avcıların da benzer davranış sergilemelerini, yaralı buldukları karacaları en yakın veterinere götürerek tedavilerini sağlamalarını istedi.

        Öte yandan, yaralı karacayı taşıma görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Bal, çok sayıda tebrik mesajı aldı.

        Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da sosyal medya hesabından Volkan Bal'ı tebrik ederek, "Ormanda bulduğu yaralı karacayı tam 3 kilometre omzunda taşıyarak örnek bir davranış sergileyen Ordulu kardeşimizi kutluyorum." ifadesini kullandı.

        - Karaca kurtarılamadı

        Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İshak Yılmaz, yaptığı açıklamada, karacanın kendilerine getirildiğinde durumunun çok ağır, kanamasının da fazla olduğunu söyledi.

        Yaralı karacayı teslim alır almaz tedavisine başlandığını kaydeden Yılmaz, "Maalesef uzun uğraşlarımız sonuç vermedi. Karacayı kurtaramadık, ancak avcı arkadaşımızın bu duyarlılığı herkese örnek olacak nitelikte. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler