Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl’de, 100 yataklı Sporcu Kamp Eğitim Merkezi yapılacak.

        Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, yaptığı açıklamada, 4 bin 920 metrekare arsa, 4 bin 400 metre kapalı alandan oluşacak 100 yataklı modern Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ihalesinin yapıldığını söyledi.

        İhalenin ardından yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını belirten Arıkan, şunları söyledi:

        "Bingöl’de yapılacak olan 100 yataklı Sporcu Kamp Eğitim Merkezi, gençler için çok önemli bir yatırım olacaktır. Önemli bir genç nüfusumuz var. 2017 yılında inşaat sezonunun başlamasıyla çalışmalara başlanacak ve 2018 yılı sonunda da sporcu kamp eğitim merkezinin hizmete girmesini hedefliyoruz. 100 yataklı kamp eğitim merkezi tesisinin de, restoran, mutfak, revir, seminer salonu, eğitim salonu, eğitim odası, fitness salonu, mescit, 6 adet süit oda, 6 adet engelli odası ve çamaşırhane olacak."

        Arıkan, sporcu kamp eğitim merkezinin hizmete girmesiyle il genelinde yetenekli sporcu taraması yapacaklarını ifade etti.

        İlçelerde ve kırsal kesimlerde sporcu taraması yapılarak, tespit edilecek yetenekli çocuk ve gençlere eğitim, barınma ve spor branşları ile ilgili uygulama çalışmaları ve daha verimli antrenman çalışmaları imkanı sunulacağını dile getiren Arıkan, "Bu uygulamayla Bingöl’ü ve ülkemizi temsil edecek yetenekli ve üst düzey sporcuların yetiştirilmesine vesile olacağız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler