Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Akseki ilçesinde yaşayan Abdullah Karık, evine giden patika yolun Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılması ile 15 yıl sonra camiye giderek namaz kılabilmenin sevincini yaşadı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Taşlıca Mahallesi'nde sağlık sorunları ve yolu olmadığı için 15 yıldır camiye gidemeyen Karık’ın (80) yol talebi, yakınları tarafından Büyükşehir Belediyesine iletildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, taşlık ve ağaçlık alandaki Karık'ın evinin önüne kadar iş makinesiyle yol açtı.

        Daha sonra evinden alınan Karık, Murtiçi Fatih Camisi'ne götürüldü. Uzun yıllar sonra yeniden camide namaz kılan yaşlı adamın sevincine, Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörü İbrahim Özkan ve Taşlıca Mahalle Muhtarı Ali Buzkan da ortak oldu.

        En son 15 yıl önce camide namaz kılabildiğini belirten Karık, "Evimden mahalleye ağaçların arasından dar bir patika ile ulaşıyordum. Bu kadar yaşlı değilken, yürüyerek camiye gidip gelebiliyordum. Yaşlanınca yürümem zorlaştı. Patika yoldan yürüyemiyordum. Yol olmadığı için evime kadar araç da gelemiyordu. Büyükşehir Belediyesi, dozerle evime kadar yol açtı. Vasıta ile evimden alınıp, camiye, doktora, pazara gidebilme imkanım doğdu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi.

        Abdullah Karık, namazın ardından yeniden evine bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler