Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'de 6 çiftçiye 240 küçükbaş hayvan dağıtıldı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında düzenlenen törenle mor Karaman ırkı koyunların dağıtımı için ilk olarak kulak küpe numaralarının kuralarının çekildiğini söyledi.

        Kura çekiminin ardından 6 çiftçinin her birine 38 koyun ile 2 koç olmak üzere toplam 240 küçükbaş hayvan verildiği ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

        "Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında Bingöl’de, mor Karaman ırkı koyunların dağıtımı için hak sahiplerinin huzurunda kulak küpe numaralarının kuraları çekildi. Projesi kapsamında Bingöl genelinde 187 proje uygulandı."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler