Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Afşin ilçesinde vatandaşlar kan bağışı kampanyasına katıldı.

        Türk Kızılayı kan bağışı tırında, Afşin Belediyesi yanında "Bağışlanan Her Kan Kurtarılan 3 Can" sloganıyla vatandaşların kan bağışları kabul edildi.

        Türk Kızılayı Kahramanmaraş Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Gökhan Fırat, Afşin ilçesindeki vatandaşların, kan bağış konusunda son derece duyarlı davrandığını söyledi.

        Duyarlı vatandaşların bağışlamış olduğu bir ünite kanın, 3 vatandaşın hayatının kurtulmasına vesile olabildiğine işaret eden Fırat, şunları kaydetti:

        "Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi olarak düzenli olarak Kahramanmaraş ve ilçelerimize giderek açtığımız stantlarımızda vatandaşlarımızın kan bağışlarını kabul ediyoruz. Günümüzde tıbbın da ilerlemesiyle kan bağışıyla sadece ihtiyaç sahibi kişilerin kan ihtiyacı değil, birçok hastalıklarının da tedavisi sağlanabiliyor. Bu yüzden yapılacak kan bağışları çok önemli. Bağış yapılan kan, kısa sürede bağışçı vücudunda yenilenir, yapılan bağışla ilgili herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaz."

        Fırat, düzenli olarak kan bağışlayan iki vatandaşa bronz madalya takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler