Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Darıca ilçesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan ve çıkan olaylar üzerine gözaltına alınan 9 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        HDP Darıca İlçe Başkanlığı önünde Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek için toplanan gruptan gözaltına alınan 9 şüphelinin, Gebze Adliyesindeki sorgusu tamamlandı.

        Şüpheliler Hasan Z, Emrah Ç, Abdullah D, Eser T, Mehmet Y, Mehmet Selim A, Ömer U, Enes A. ve Ramazan C, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        30 Ekim Pazar günü Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto için HDP Darıca İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup, polisin "Basın açıklamasını parti binasında yapmaları" uyarısına itiraz etmişti.

        Uyarıyı dikkate almayan ve taşkınlık çıkaran gruba müdahale eden polis, 20 kişiyi gözaltına almıştı.

        Dün adliyeye sevk edilen HDP İl Başkanı İbrahim Ergin ev hapsi, diğer 9 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Öte yandan, gözaltına alınan S.Y. de yaşı 18'ten küçük olduğu gerekçesiyle savcılık talimatıyla emniyetten salıverilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler