Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU / ALİ İHSAN ÖZTÜRK - Artvin'in Şavşat ve Borçka ilçelerinde bulunan ve doğal güzellikleriyle adeta kentin simgesi haline gelen Karagöl'ler, yağan karla bambaşka güzelliğe büründü.

        Barındırdığı tarihi kilise ve köprüleri, karlı yüksek dağları, krater gölleri, yemyeşil yaylaları ve ormanların arasında mavi boncuk gibi parıldayan Karagöl'leri ile yeryüzü cennetini andıran Artvin, dört mevsim doğa tutkunlarını ağırlıyor.

        Borçka ilçe merkezine 27 kilometre mesafedeki Karagöl, yöredeki diğer bazı göller gibi 1800'lü yılların başında meydana gelen heyelanda küçük bir derenin önünün toprak kütlesiyle kapanması sonucu oluştu. Yazın yeşilin, sonbaharda sarı, turuncu ve kırmızının onlarca tonuna bürünen ağaçların göle yansımasıyla ziyaretçilerine kartpostallık görüntüler sunan Karagöl, havaların soğuması sonucu etkili olan karla beyaza büründü.

        Kar kalınlığının yer yer 40 santimetreye ulaştığı bölgede, soğukla birlikte gölün yüzeyi de buz tuttu. Soğuğa rağmen Karagöl'ü ziyaret etmek isteyen doğa severler, kardan dolayı kapanan yolun yaklaşık 2-3 kilometrelik kısmını yürümek durumunda kaldı.

        - Manzara yorgunlukları unutturuyor

        Araçlarını yol kenarına çekerek güç de olsa Karagöl'e ulaşan ziyaretçiler, kendilerini karşılayan manzara karşında tüm yorgunluğunu unutarak karın ve doğanın tadını çıkardı.

        Trabzon'dan arkadaşlarıyla gelen Özlem Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez geldiği Karagöl'ün doğasına hayran kaldığını belirterek, "Kardan dolayı yolun yaklaşık 3 kilometresini yürümek zorunda kaldık. Hem spor yapmış olduk hem de göle yağan karın muhteşem görüntüsünü gözlerimizle gördük. Buraya bayıldık, yürüdüğümüz değdi." dedi.

        Bölgeye bu mevsimde sonbaharı görmeye geldiklerini ancak kendilerini karın karşıladığını dile getiren Kurt, "Göl donmuş ve güzel bir manzara oluşturmuş. Arkadaşımla kar topu oynadık. Çok eğlenceli ve güzel bir gün geçirdik." ifadesini kullandı.

        Trabzon'dan Ekrem Yıldız ise doğal güzellikleriyle ünlü olan Karagöl'ü görmeye geldiğini kaydederek, bölgenin havasına adeta bayıldığını söyledi.

        Gölü görmek için yürümeyi bile göze aldıklarını ve bir saat yürüdükten sonra göle ulaştıklarını anlatan Yıldız, şöyle dedi:

        "Karda yürüyerek gölün etrafını gezdim. Ağaçlar ve doğa sanki bir gelin gibi süslenmiş. Ortaya muhteşem bir güzellik çıkmış. Herkesin bu doğayı koruması lazım. Ülkemizin gezilip görülmesi gereken ender güzel bölgelerinden birisi."

        Arhavi ilçesinden gelen Arzu Kaya da mevsimin ilk karını Karagöl'de görmenin mutluluğunu ve heyecanını ailesiyle birlikte yaşadığını belirterek, "Karda yürüdük, kar topu oynadık ve arkadaşlarla horon teptik. Ateş yakarak ısındık ve piknik yaptık. Güzel ve unutulmaz bir gün geçirdik. Karagöl yağan karla kartpostallık manzaralar oluşturmuş." diye konuştu.

        İtalya'nın Milano şehrinde Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda "Sakin Şehir" unvanı alan Artvin'in Şavşat ilçe merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Karagöl de erken yağan karla beyaz örtüyle kaplandı.

        - Doğa sever ve fotoğrafçı ilgisi

        Özellikle doğa severler ve fotoğrafçıların akınına uğrayan, ladin ve çam ağaçlarından oluşan yoğun ormanlarla çevrili Karagöl, ziyaretçilerine eşsiz anlar yaşattı. Gölde tekneyle gezinti yapan ziyaretçiler, bol bol fotoğraf çekerek gördükleri güzellikleri ölümsüzleştirme şansı yakaladı.

        Kendisi gibi bir profesyonel fotoğraf sanatçısı arkadaşıyla Van'dan gelen Musa Talaşlı, Türkiye'nin birçok ilini gezerek fotoğraflarını çektiğini, Karadeniz bölgesine ise ilk kez geldiğini söyledi.

        Her zaman bu bölgenin yeşilini, denizin mavisini, ormanlarını, doğasını ve Karagöl'lerini fotoğraflamak istediğini anlatan Talaşlı, şunları kaydetti:

        "Bugüne nasip oldu. Şavşat gerçekten yeryüzü cenneti diyebilirim. Doğasına ve havasına bayıldım. Sonbahar fotoğrafı çekmek istedim ama bizi kar karşıladı. Gölün yüzeyi karla kaplanmış. Gölün içerisinde karın güneşle eriyerek buharlaşmasına tanıklık ettim. Fotoğraf makinemin objektifine kartpostallık fotoğraflar düştü. Özellikle fotoğraf sanatçıları için bulunmaz, ender bölgelerden birisi olduğunu söyleyebilirim."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler