Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Dinar Belediyesi İtfaiye Müdürü Vedat Yılmaz, yanan sobaya yeni kömür ilave edilmemesi ve yatmadan önce sobaya kesinlikle kömür atılmaması uyarısında bulundu.

        Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kış aylarıyla beraber soba zehirlenmelerinden dolayı yaşamını yitiren insanlara dikkat çekti.

        Hiç kimsenin bugüne kadar evinde ya da yatağında soğuktan donarak ölmediğini belirten Yılmaz, ülke genelinde soba zehirlenmelerinden dolayı her kış onlarca vatandaşın yaşamını yitirdiğini anımsattı.

        Yılmaz, uyurken sobanın yanmasına gerek olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Ortamda zehir ve mikrop gibi hastalık yapıcı bir şey yoksa, soğuk insana hiçbir zarar vermez. Karbonmonoksit zehirlenmelerinden kaçınmanın yolu yatmadan önce sobanın söndürülmesidir. Soba sönmeden yatılmamalı. Soba bacası ve boruları her ay düzenli bir şekilde temizlenmeli. Yanan sobaya yeni kömürün atılması yanma hızını yavaşlatır, bu sobanın iyi yanmasını önler. Bu nedenle aşırı duman oluşur ve duman karbonmonoksit oluşturur. Bu da zehirlenmelere neden olabilir. Yanan sobaya yeni kömür ilave edilmemeli ve yatmadan önce sobaya kesinlikle kömür atılmamalı. Sobalı odada yatılması halinde kapı açık bırakılmalı. Soba çok sayıda borulu ve dirsekli olmamalı, boru ve dirsek birleşim yerleri hava sızdırmayacak bir şekilde olmalı."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler