Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Karadenizli balıkçılar, Kastamonu'nun İnebolu ilçesi açıklarında bir gecede 500 ton hamsi avladı.

        Evrenye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Turan Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Evrenye Balıkçı Barınağı'na sabah saatlerinden itibaren onlarca teknenin yanaştığını söyledi.

        Teknelerin iskeleye sırayla yanaştığını belirten Akın, "Limanımıza gelen teknelerin çoğunda hamsi var. Bugün öğle saatlerine kadar buradan bir gecede 500 ton civarında hamsi sevkıyatı yapıldı. Hamsinin büyük çoğunluğu Samsun'daki yem fabrikalarına gönderiliyor. Bir kısmı da tezgahlarda satışa sunuluyor." dedi.

        Samsun'da faaliyet gösteren İlkadım Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atalay Alver de sıcak hava ve lodosa rağmen ummadıkları kadar hamsi avladıklarına dikkati çekti.

        Lodos nedeniyle hamsinin dağıldığını ifade eden Alver, "Kış güzel giderse hamsi olacağına inanıyorum. Eğer böyle lodoslu havalar olursa hamsinin 15-20 gün ömrü olur ama havalar soğursa, deniz suyu soğursa bunca yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum, hamsi biraz daha sürecektir. Hala palamut devam ediyor, çinakop var. Hamsinin de bol olmasını arzu ediyoruz. Hamsiden umutluyuz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler