Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar ilçesindeki Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü öğrencileri, teoride öğrendikleri bilgileri pratikte de yaşamaları amacıyla, mahkeme salonu şeklinde hazırlanan uygulama sınıfında eğitim görüyor.

        Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü'nde eğitim gören 58 öğrenci için teorik bilgilerini pratiğe dönüştürülmesine imkan sağlamak için mahkeme salonu şeklinde uygulama sınıfı hazırlandı.

        Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle oluşturulan ve yaklaşık 40 bin liraya mal olan uygulama sınıfında öğrenciler, "X-ray cihazı", "arama detektörü", "el telsizi" ve "telekonferans sistemleri"nin kullanılmasını uygulamalı olarak öğrenirken, mahkeme salonunun da havasını yaşıyor.

        Okul Müdürü Bahri Yıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, okullarından mezun olan öğrencilerin üniversitelerin 2 yıllık adalet bölümlerine geçiş yapabildiklerini, daha sonra ise yatay geçişle hukuk fakültelerine girebilme olanaklarının bulunduğunu dile getirdi.

        Uygulama sınıfında kurulan mahkeme ortamı sayesinde adalet bölümü öğrencilerinin adli işlemleri baştan sona uygulayarak öğrenebildiklerini aktaran Yıldız, burada edinilen bilgi ve birikimlerin öğrencilerin iş yaşamına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler