Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Uludere ilçesi Bestler-Dereler bölgesinde süren operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, son 10 gün içerisinde Uludere ilçesi Bestler-Dereler bölgesinde 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tabur Komutanlığına bağlı birliklerce sürdürülen operasyonlarda 19 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 1 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi.

        Operasyonda teröristlerin kış üstlenmesine büyük darbe vuruldu. Bestler-Dereler bölgesi Aşağıcuhni ve Sivritepe bölgelerinde arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlere ait 16 ayrı sığınak ve depoda 1 doçka uzun namlulu silah, 13 kalaşnikof silah, 1 bora keskin nişancı tüfeği, 1 biksi uzun namlulu silah, 1 roketatar, 2 adet 60 milimetre havan, 2 antitank mayını, 1 ton 655 kilogram amonyum nitrat, 50 el bombası, 1 ATV motor ve 1 motorsiklet ile tonlarca yaşam malzemesi ele geçirildi.

        Aramalarda ele geçirilen 100 adet doğum kontrol hapı dikkat çekti.

        Güvenlik güçleri, ele geçirilen yaşam malzemeleri ve 1 adet el yapımı patlayıcı ile tuzaklanmış aracı imha etti.

        Bölgede operasyonların sürdüğü öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler