Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Musul eyaletinin tarihçesi 1055'ten bu yana Selçuklu döneminden beri bizimle yazılır." dedi.

        Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde Tarihi Bedesten Salonu'nda "Küreselleşen Dünyada Türkiye ve 15 Temmuz Darbe Girişimi" başlıklı konferans veren Külünk, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        Külünk, ABD'nin dünyanın amiral gemisi olduğunu vurguladı.

        Milli geliri yaklaşık 17-18 trilyon dolar olan, savunma sanayisine yılda 500-600 milyar dolar ayıran, dünyanın petrol şirketlerinin en büyüklerine sahip olan, silah sanayisinin merkez üssü, markalarda hep dünyanın ilk 10'un içerisinde yer alan, Holywood film sektörü ile algı operasyonları düzenleyen, sosyal medya siteleriyle dünyanın iletişim damarlarını kontrol eden bir ABD bulunduğunu anlatan Külünk, "Ne garip ki böyle bir Amerika'nın egemen olduğu dünyada Afrika'da açlık, sefalet ve yoksulluk var, Ortadoğu'da çatışma var. Huzur yok, kan ve gözyaşı var. Düşünün ABD değil de Türkiye dünyanın amiral gemisi olsaydı, Afrika'da, Ortadoğu'da bu fotoğraflar olmazdı." ifadelerini kullandı.

        - "Osmanlı gitti, insanlık hüzne mahkum oldu"

        Külünk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Müslüman kimliği üzerinden ürettiği adalet esaslı küresel bir medeniyet anlayışına sahip olduğunu belirtti.

        Türklerin, Büyük Selçuklu Devleti döneminden bu yana Irak'ın Musul kentinde var olduğunu dile getiren Külünk, şunları kaydetti:

        "Biz 150 yıldır mağlubuz. Osmanlı çöktü, insanlık çöktü. Osmanlı gitti, insanlık hüzne mahkum oldu. Osmanlı sadece bir devlet değildir, Osmanlı bir medeniyettir. Musul eyaletinin tarihçesi 1055'ten bu yana Selçuklu döneminden beri bizimle yazılır. Biz oraya Amerika Birleşik Devletleri gibi 40-50 sene evvel gelmedik. Biz 1055 yılından beri oradayız. Kürt ve Arap kardeşlerimizle beraber o toprakların asli unsuruyuz. Kimsenin bize orada göçer muamelesi yapma hakkına sahip değildir."

        Konferansa, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler