Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Bolu'nun Mengen ilçesinde yaklaşık 50 yıl boyunca inşaat işçiliği yapan ve kazancının bir kısmıyla tarihi eserler alan Rafet Yeler'in çocukları, babalarının müze yapma hayalini gerçekleştirmek istiyor.

        Pazarköy'deki iki katlı evinin bir bölümünde inşaatlarda çalışarak satın aldığı yüzlerce tarihi eseri ilçenin tarihine ışık tutması ve turizme katkı sağlamak amacıyla sergileyen Rafet Yeler, yaklaşık 3 yıl önce vefat etti.

        Yeler'in ölümünden sonra tarihi eserler müze gibi kullanılan evinde sergileniyor. Tarihi eserleri görmek isteyenler olduğu zaman Yeler'in ilçede yaşayan çocukları müze evin kapılarını ziyaretçilere açıyor. Yeler'in çocukları babalarının hayalini, yarım asır boyunca topladığı tarihi eserleri ilçeye yapılacak olan müzede sergileyerek, babalarının hayalini gerçekleştirmek istiyor.

        Babasının yaşarken yıllarca emek vererek topladığı tarihi eserlere kendilerinin sahip çıktığını anlatan Yeler'in kızı Birgül Altundal (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Babam inşatta çalışırken mahalle mahalle, köy köy, ilçe ilçe dolaşarak bu tarihi eserleri satın aldı. Babamızın emeği için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Babamdan sonra burası bize emanet artık. Çok büyük bir hobisiydi bunlar onun. En büyük uğraşıydı." diye konuştu.

        - "Babamın yaşadığı zamanki kadar ziyaretçi gelmiyor"

        Altundal, müze evde Osmanlı'dan bugüne kadar mutfakta kullanılan eşyalar, tarihi kılıçlar, yöresel kıyafetler, plaklar, tarımda kullanılan eski eşyalardan oluşan birçok tarihi eserin olduğunu ifade etti.

        "Babamın yaşadığı zamanki kadar ziyaretçi gelmiyor." diyen Altundal, "Çünkü burada devamlı duran birisi olmadığı için o kadar ziyaretçi gelmiyor. İstek olduğu zaman biz gelip gösteriyoruz. Burayı görenler duygulanıyor. Eski eşyaları bir arada görmekten gurur duyuyorlar. Babama bunları görme imkanı sağladığı için çok duacı oluyorlar ve rahmet okuyorlar." şeklinde konuştu.

        Altundal, 6 kardeş olduklarını dile getirerek, kendisi ve erkek kardeşinin burayla ilgilendiğini, diğer kardeşlerinin ise uzakta olmaları nedeniyle pek ilgilenemediklerini, kendilerinde de babalarından kalma bir merak olduğunu söyledi.

        Kardeşinin, müze evi bir başka yere taşıma gibi bir çalışmasının bulunduğunu anlatan Altundal, "Burayı başka yere taşıyıp daha çok insanın görmesi için kardeşimin bir düşüncesi var. Mengen'e bir otel yapılacak. Kardeşimin bir müze yapıp, babamın hayalini ve adını yaşatmak için öyle bir düşüncesi var. Bu olursa daha iyi olur çünkü yol kenarında olacak orası. Daha çok ziyaretçi gelir." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler