Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - İnebolu ilçesinde, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

        Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        İnebolu Anadolu Lisesi tarafından Türk Ocağı Konferans Salonu'nda anma programı gerçekleştirildi.

        Okul Müdürü Cengiz Aydın, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ü anmanın onu doğru anlamakla değer kazandığını ifade ederek, "Atatürk, büyük Türk milletinin, bütün dünyanın üzerine çullanıp sıkboğaz yaptığı bir anda ortaya çıkmış, milletinin ölüm fermanını parçalamış ve onu tekrar öz yurdunun bağrında, nefes alabilen bir genç ülke olmasını sağlamıştır." dedi.

        Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirilerek tiyatro gösterisi sahnelendi.

        Programın sonunda, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        Programa, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler