Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında, Yozgat, Kırşehir ve Niğde'de düzenlenen törenlerle anıldı.

        Yozgat'ta, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Sirenlerin çalması sırasında bazı vatandaşlar ve işçiler de saygı duruşuna katıldı.

        Törene, Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri yetkililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Töreninde ardından Milli İrade İmam Hatip Lisesi'nde anma programı düzenlendi. Burada öğrencilerin çizimlerinden oluşan Atatürk'e ait resim sergisi gezildi.

        Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Aytaş Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 10 Kasım'ın Atatürk'ü anma ve anlama günü olduğunu belirtti.

        Konuşmaların ardından şiirler ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların okunmasıyla program sona erdi.

        - Kırşehir

        Kırşehir'de, Anıt Meydanı'ndaki törende Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

        Saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Bu arada, çevreden geçen araçlardan inen sürücüler ve çalışanlar da saygı duruşunda bulundu.

        Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle vatandaşlar, törenin ardından anıta karanfil bıraktı.

        Törene, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

        Çelenk sunma töreninin ardından Kültür Merkezi'nde, Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Özüçetin tarafından “Kurtuluş ve Kurtuluşta Milletvekili Gözüyle Gazi Mustafa Kemal Paşa" adlı konferans verildi.

        - Niğde

        Niğde'de, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

        Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra İstiklal Marşı okundu.

        Törene, Vali Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen anma programında, Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri oratoryo gösterisi sundu, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri Atatürk'ün sevdiği türküleri okudu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler