Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Çaldıran ilçesinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında törenle anıldı.

        Çaldıran Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk Büstü'ne çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Çaldıran Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda devam eden programda, şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi ve Atatürk'ün fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

        Çaldıran İlkokulu Müdür Yardımcısı Mesut Yıldırım, programda yaptığı konuşmada, Atatürk'ün savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleri ile evrensel bir kişi olduğunu söyledi.

        Yıldırım, şunları kaydetti:

        "Milletler büyük evlatlarıyla soluk alır. Meteler, Fatihler ve Yavuzlar gibi. İşte Mustafa Kemal de büyük Türk milletinin en zor gününde ortaya çıkmış, yok olmak üzere olan bir milleti bağımsızlığına kavuşturmuştur. Türk milletinin hayatında Atatürk bir dönem değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Onun öncülük ettiği eser eksiksiz olmadığı gibi tamamlanmış da değildir. Gençleri bekleyen en önemli görev bu başlangıcı sürdürmektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler