Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'in Pervari ilçesinde 4 yıl önce meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 asker törenle anıldı.

        Pervari'de 10 Kasım 2012'de operasyona giden askerleri taşıyan helikopterin kayalıklara çarpması sonucu şehit olan 17 askeri anmak için İl Jandarma Komutanlığındaki Dadaşlar Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi.

        Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde hem Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü hem de 4 yıl önce Pervari'de bir operasyon sırasında şehit olan askerleri anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

        Türkiye Cumhuriyetinin bu yıl 93. yaşının kutlandığını anımsatan Tutulmaz, "93 yıllık sürecin başlangıcında da bu coğrafyada yine bugünün şartları vardı. O gün de bu coğrafya savaş alanıydı. O gün de batılı ülkeler bu coğrafya üzerinde belirli operasyonların peşindeydi. Bu toprakları kendi emelleri doğrultusunda şekillendirme gayreti içerisindeydiler." ifadelerini kullandı.

        Tutulmaz, bugün de aynı senaryonun devam ettiğini dile getirerek, bunun tarihin tekerrür ettiğinin göstergesi olduğunu aktardı.

        Ülkenin ise 93 yıl öncesinin şartlarında olmadığını vurgulayan Tutulmaz, Türkiye'nin teknolojik güç, insan gücü ve bilim olarak fersah fersah ileride olduğunu kaydetti.

        Tutulmaz, "Dolayısıyla onların ülkemizdeki bu emellerini, Allah'ın izniyle, milletimizin her geçen gün güçlenerek artan azmiyle yok ediyoruz, yok etmek de zorundayız. Eğer kendi geleceğimizi kendimiz şekillendireceksek bizim güçlü olmamız lazım. Askeri alanda, bilimde ve teknolojide güçlü olmamız lazım." diye konuştu.

        - "Terör ülkemizin baş belasıdır"

        "Terör ülkemizin baş belasıdır ama geçen yıllarda maalesef vatandaşlarımız bunun farkına varamıyorlardı." diyen Tutulmaz, şunları kaydetti:

        "Kendilerine bunun bir dayatma olduğunu göremiyorlardı ama artık vatandaşımız da bu terörün dış kaynaklı olduğunu görmeye başladı. Artık vatandaşlarımız terör örgütünü yalnızlığa doğru itiyorlar. Allah'ın izniyle, güvenlik güçlerimizin ve bizim de gayretimizle terör örgütü ve vatandaşlarımızın arasına gerekli duvarı hep birlikte öreceğiz. Avrupa ülkeleri bu tavırlarını devam ettirdiği müddetçe terör örgütü bulunacaktır ancak onu toplumun gündeminden çıkarmak bizlerin görevidir. İnşallah bunu da hep birlikte yapacağız."

        İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duaların ardından tören sona erdi.

        Törene, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Siirt Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Muzaffer Gezer, Baro Başkanı Nizam Dilek, askeri erkan ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler