Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde işitme engelli Hacer Çetindağ'ın öldürülmesine ilişkin cinayet zanlısının yargılanmasına devam edildi.

        Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, işitme engelli tutuklu sanık Erdal Kaya ile maktulün eşi Selçuk Çetindağ, yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

        Kocaeli Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğünün sanığın tasarlayarak canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürme fiilinin anlam ile sonuçlarını algıladığı ve cezai ehliyetinin olduğu yönündeki raporu duruşmada okundu.

        Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık Kaya, tercüman vasıtasıyla Hacer Çetindağ'ın anne ve babasının tanık olarak dinlenilmesini isteyerek, "Hapishanede kalmak istiyorum." dedi.

        Sanık avukatı Mustafa Ersun Künbi de tercümanın müvekkilinin ilk hazırlık ifadesinde yanlış tercüme yaptığından kendisinin tanık olarak dinlenmesini talep etti.

        Duruşmada söz alan maktul Çetindağ'ın ağabeyi Cemalettin Deniz sanıkla aynı ortamda huzura geldiğinde sanığın konuşmaları dolayısıyla anne ve babasının sıkıntı yaşadığını anlatarak, bu nedenle sanığın bulunduğu ortamda anne ve babasının dinlenmelerini istemediğini söyledi.

        Mahkeme heyeti, sanık Erdal Kaya'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Gölcük'te geçen yıl ekim ayında 2 çocuk annesi ve işitme engelli Hacer Çetindağ, evinde boğazı kesilmiş halde bulunmuş, cinayeti işlediği iddiasıyla kadının eşinin arkadaşı olan Erdal Kaya tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler