Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Amasya ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

        Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'ndaki törene, Vali İbrahim Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Vali Işık, Belediye Başkanı Özdemir ve Tugay Komutanı Uğur tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

        Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı meşalesi yakıldı.

        Saygı duruşunda bulunan protokol ve vatandaşlar, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

        Tören, Saraydüzü Kışlası'nda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ve şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

        -Taşova

        Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başakanı Bayram Öztürk, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından tören, Taşova İlçe Müftülüğü konferans salonunda devam etti.

        İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sümeyye Özübek günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,

        “Türk Milleti için 10 Kasım bir matem günü olmaktan çok Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Atatürk’ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. Onu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet'e yön veren kurucu ilkeleridir” dedi.

        -Suluova

        Hükumet Konağı önündeki yapılan törene, Kaymakam Hayatı Taşdan, Belediye Başkanı Fatih Üçok, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından tören, Suluova Öğretmenevi konferans salonunda devam etti.

        Program sonunda düzenlenen ödül töreninde, “10 Kasım ve Atatürk’ü Anma Haftası” kapsamında yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        -Gümüşhacıköy

        Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Hüseyin Tekin, Belediye Başkan vekili Hasan Akdağ, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından tören, Suluova Öğretmenevi konferans salonunda devam etti. Programda öğrenciler, şiirler okudu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

        -Merzifon

        Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Ozan Balcı, Belediye Başkanı Alp Kargı ve vatandaşlar katıldı.

        Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından tören, Akif Gülle Kültür Merkezi'nde devam etti.

        Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler