Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde tören gerçekleştirildi.

        Dinar Fatih Orta Okulu tarafından organize edilen anma programı öncesinde Dinar Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, AK Parti, CHP, MHP ilçe teşkilatları ve Dinar Muhtarlar Derneği çelenkleri Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na bırakıldı.

        Çelenklerin bırakılmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

        Dinar Park Ala Toplantı ve Seminer Salonunda devam eden programda konuşan Fatih Orta Okulu Müdürü Murat Nail Üner, "Cumhuriyeti bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal, milleti müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmış, Türkiye’nin bağımsızlığı ülküsünü benimsemiştir. Gazi'nin en büyük ideali, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olduğu kadar milli iradenin, millet egemenliğinin her şart altında korunması ve savunulması olmuştu." dedi.

        Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan orotoryo gösterisi, şiirler ve 10 Kasım’a özel şarkılar söylendi. Dinarlı Ozan Kul Mercan ise söylediği kurtuluş türküleriyle salondakileri duygulandırdı.

        Program sonunda Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenen ilkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul öğrencileri arasında şiir, lise öğrencileri arasında ise kompozisyon yarışmalarında ilk üçe girmeyi başaran öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler