Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - CEMAL AŞAN - Başkale ilçesinde dün PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Derviş Aydın'ın 7 yaşındaki oğlu Yusuf, babasının yanından ayrılmıyor.

        Teröristlerin açtığı ateş sonucu yanağından yaralanan ve yüzüne 20 dikiş atılan Aydın, taburcu edildikten sonra ilçedeki evinde dinlenirken, yakınları da kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunuyor.

        Olayın şokunu üzerinden atamayan ve psikolojisi bozulan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlanan oğlunu hastaneye götürmek için evden ayrıldığını dile getirerek, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

        "İlçeye gideceğimiz sırada oğlum iyileştiğini, iğne yaptırmaktan korktuğunu söyleyerek hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Biz de bu nedenle eve dönmeye karar verdik. Yavuzlar köyü yakınlarına geldiğimiz sırada olayı gördük ve geri dönerek kaçmaya başladık. Bu sırada arkamızdan ateş açıldı. Arabamın camları kırıldı ve yüzüme kurşun isabet etti. Lastiklerimde sıkıntı olmadığı için ben durmadan ilerlemeye devam ettim. Yolda bir yakınımla karşılaştım. Sonrasında arabayı o kullanarak beni hastaneye yetiştirdi. Beni çocuklarıma bağışladığı için ve çocuğuma da bir şey olmadığı için Allah'a şükrediyorum."

        - "Çok korktum"

        Saldırıdan yara almadan kurtulan Derviş Aydın'ın 7 yaşındaki oğlu Yusuf, gözünün önünde yaralanan babasına sarılarak olayı unutmaya çalışıyor.

        Aydın, evlerine dönerken silah sesleri duymaya başladıklarını anlatarak, "Arabamızla geri geliyorduk. Arabamıza ateş ettiler. Babamın yüzünden kan akmaya başladı. Kanlar benim pantolonumun üzerine aktı. Ben de çok korktum. Koltuğun altına saklandım. Sonra hastaneye geldik. Babam yanımda olduğu için çok mutluyum. Okula gidemedim. Okuluma giderek arkadaşlarımla oynamak istiyorum." dedi.

        Başkale ilçesine bağlı Eşmepınar Mahallesi yakınlarında dün PKK'lı teröristlerce bir minibüse yönelik saldırı düzenlenmiş, biri emekli 3 güvenlik korucusu şehit olmuş, bir vatandaş yaşamını yitirmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler